• Landhuis Benningbroek tijdens oplevering
  • Landhuis Benningbroek voorzijde 1
  • Landhuis Benningbroek voorzijde 2
  • Landhuis Benningbroek achterzijde met serre en veranda
  • Landhuis Benningbroek achterzijde met kantoorgedeelte
  • Landhuis Bennngbroek onderkeldere schuur / garage 1
  • Landhuis Benningbroek onderkeldere schuur / garage 2
  • Landhuis Benningroek momentopname uitvoering 8 juni 2016
  • Landhuis Benningroek momentopname uitvoering 8 juni 2016
  • Landhuis Benningbroek detail gevel
  • Landhuis Benningbroek detail trap
  • Landhuis Benningbroek oprijlaan
  • Landhuis Benningbroek poort oprijlaan
  • Landhuis Benningbroek poort oprijlaan
  • Landhuis Benningbroek opstelling pv-panelen

landhuis Benningbroek (NH)

nieuw landhuis met bijgebouwen en toegangspoort

Op een perceel van 2 hectare is een bestaand huis afgebroken en vervangen door een nieuw te bouwen landhuis met bijgebouw en toegangspoort. Met aandacht voor materiaalgebruik, detaillering, kleuren en duurzaamheid is gekozen voor een bouwstijl die voldoet aan de smaak van de opdrachtgever en past in de landelijke omgeving. Voor het terrein heeft landschapsarchitect Anne Laansma gelijktijdig met het ontstaan van het architectonische ontwerp een tuinplan gemaakt waarmee gebouw, groen en omgeving fraai hand in hand gaan. Op 7 oktober 2015 is de eerste heipaal geslagen. De oplevering van het huis en de garage heeft eind juli 2016 plaats gevonden. Op dit moment worden de laatste opleverpunten verwerkt en worden de gebouwen verhuisklaar gemaakt.

Projectgegevens
Locatie: Benningbroek (NH)
Opdracht: particulier
Woning: 679m2 bvo / 2161m3 inhoud
Garage: 321m2 bvo / 576m3 inhoud
Bouwer: Aannemingsbedrijf Wit Wognum
DuBo: Zonnepanelen, 3-dubbele beglazing, hoge isolatiewaardes, lage temperatuurverwarming, speciale aandacht luchtdicht bouwen

Ganker 4a Benningbroek