• tuinzijde nieuwe toestand 1
  • tuinzijde nieuwe toestand 2
  • straatzijde nieuwe toestand
  • tekening situatie nieuwe toestand

van slingelandtlaan leiden

uitbreiding van een woonhuis uit de jaren 1950

Een vrijstaand huis aan de Leidse Hout, karakteristiek voor zijn bouwtijd en op een mooie locatie gelegen, was het vertrekpunt voor een grootscheepse verbouwing van binnen- en buitenkant. Aan weerszijden zijn nieuwe vleugels aangebouwd die de nieuw ontworpen achtertuin op fraaie wijze omarmen. Alle oude kozijnen zijn vervangen door grote glazen puien waarmee een moderne uitstraling wordt verkregen. Het is een karakteristiek huis gebleven met het comfort van vandaag de dag.

Projectgegevens
Locatie: Van Slingelandtlaan, Leiden
Opdracht: particulier
Bouwjaar: 1959
BVO bestaand: 362m2
BVO plan: 445m2