• glasgevels met opgetrokken vouwschermen
  • woongedeelte met neergelaten vouwschermen
  • zicht vanuit woongedeelte
  • plattegrond beganegrond

Woonhuis 's Gravenzande

een paviljoenachtig gebouw, modern en duurzaam

Een paviljoen-achtig modern vormgegeven woonhuis geheel gelijkvloers en met veel aandacht voor de relatie binnen-buiten en duurzaamheid was de opdracht. Dankzij de ‘open mind’ van de opdrachtgever was het mogelijk om een bijzonder architectonisch concept gerealiseerd te krijgen zonder al te veel concessies ‘tijdens de rit’. Blikvangers zijn de electrisch beweegbare houten lamellen die de gevels op geraffineerde wijze naar believen kunnen transformeren van open naar dicht.

Projectgegevens
Locatie: 's Gravenzande
Opdracht: particulier
Woning: 190m2 bvo / 625m3 inhoud
Garage: 105m2 bvo / 345m3 inhoud
Bouwer: Buijnink Aannemingsbedrijf
DuBo: Warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, 3-dubbele beglazing, hoogwaardige isolatiematerialen, lage temperatuurverwarming in vloer en plafond, sedumdaken